sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Lankalauantain hotellikuolema

Pääsiäisviikonvaihde livahti mennä työreissulla. Onneksi olin kaukaa viisas ja varasin 3,5mm bambuvirkkuukoukun sekä SNY:n lähettämät ihanat langat matkaan, kera uusimman Suuri Käsityö -lehden. Turun Sokos Hotel Hamburger Börsin lakanoissa pötkötellen syntyikin afrikankukka kavereineen.
If you're going to Turku San Fransisco,
be sure to crochet wear some flowers
in your bed hair
Afrikankukat ovat olleet mielessäni jo pitkään ja jollain ihmeellisellä telepaattisella tavalla Suuri Käsityö julkaisi Käspaikan ohjeen juuri samaan aikaan, kun SNY:ni lähetti minulle nuo suloisen väriset pikku lankakerät. SNY itse ehdotteli isoäidinneliöitä, mutta nuo kukat ovat kyllä aivan täydellinen projekti tälle langalle! Lopputulos jääköön vielä yllätykseksi, ehkä jopa tekijälle itselleenkin... ;)

Tässä lupaamiani kuvia vauvan pipoista Jorvin synnytysosastolle:
Novita Luxus Alpaca


Novita Luxus Alpaca & Novita Wool
Novita Miami - tämän pipon aion vielä tehdä Hymypojankin koossa.

Novita Samos

Koko nelikko ryhmäkuvassa.
Pipojen neulominen on hauskaa! Kaikki neljä ovat omasta päästä käsin, on kivaa tehdä tällaisia pieniä töitä ja harjoitella samalla erilaisia neulepintoja ja kavennuksia. Nuo Alpacasta tehdyt pipot ovat todella pieniä, mutta luotan siihen että Jorvissa syntyy aivan superpikkuisiakin vauvoja, joiden päähän nuo ovat kuin valettuja. Tuo oma vauva alkaa olla jo niin iso, ettei oikein tahdo enää edes ymmärtää kuinka pieniä pipoja vauvan päähän kuuluu neuloa. :)

Tänä vuonna ei taida tulla Lentävän Langoille kovin montaa päivitystä ilman Revontuli-huivia... tässäpä viimeisin:


Porkkana-Revontuli pötköllään pedissä.
Tämä Revontuli sai alkunsa puolileikillään, kun pläräsin Hymypojan kummitädin, Makan, lankavarastoja. Sieltä käteeni osui kerä Novitan Polku-lankaa, väriskaalana porkkana. Viikonloppuinen kyläreissu muuttui neulekerhoiluksi ja projekti jäi marinoitumaan Makan lankakoriin. Oli ihan hauskaa, että minulla oli kyläprojekti odottamassa, mutta lopulta alkoi kuumottaa ajatus työn valmistumisesta vielä tänä vuonna. Ja niinhän tuo syntyi! Lankaa kului lopulta vähän toista kerää (nappasin toisen kerän Anttilasta männä viikolla), joten Makalle säästyy vielä vajaa kerä lankaa johonkin muuhun. Ja huivista tuli aivan mielettömän kaunis, kuten voitte kuvasta päätellä.

Polku oli yllättävän haasteellinen neulottava, eikä vähiten sen solmuuntumisen ja huopumisen vuoksi. Molemmat kerät olivat kerän sisältä aivan tuhannen solmussa, siis todella, käsissäni oli pari kertaa tuntikausien selvittelytyö, kun kesän sisältä pullahti aivan toivoton, sotkuun huopunut lankamytty! Jouduin katkaisemaan langan pariin otteeseen ja sehän ei laiskalle lankojen päättelijälle passaa. Lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen ja se toivottavasti pitää Maka-kummin niskan lämpöisenä. :)

Lopuksi vielä Hymypojan pääsiäiskuulumisia:


Kinder ja Puuha-Pete (eli Hyy-Pete, niinku meilpäi sanotaa)

Maailma Hymypojan silmin - äidin kameralla, tottakai. ;)
Hymypojan pääsiäinen meni Mummin kanssa, koska muu perhe oli pieninä palasina maailmalla: äiti Turussa ja isä Jyväskylässä. Olivat käyneet Haltialassa katsomassa lampaita ja kanoja. Kaupunkikulttuuriakin oli opittu; Hymypoika osaa sanoa hienosti "raitiovaunu"! :D

4 kommenttia:

 1. Miten upea huivi!! Itse aioin tehdä Polusta (juurikin Porkkanasta) pitkät sukat, ensimmäinen on kesken. Olen kuitenkin Novitan keskustelupalstalta lukenut paljon moitteita ja itsekin miettinyt, mahtaako kestää sukkina. Nyt otin työn taas esiin ja mietin, jättäisinkö säärystimeksi... Mutta Revontuleenhan tuo sopii aivan upeasti!! Tosin olen samaa mieltä langasta, ihan surkeaa neulottavaa. Lisäisin noihin mainitsemiisi puutteisiin vielä langan katkeamisen todella helposti. Ihan vetämällä... Kais muistit reklamoida Novitalle, ei tommoisia sotkuja saa olla! :( Kukkaset herättivät mullakin mielenkiinnon SK:ssa. Katsotaan, saanko aikaiseksi... Pikkupipoja on myös tarkoitus tehdä. :) Hienoja olet tehnyt!

  VastaaPoista
 2. Mä kopsuttelin pari viikkoa sitten tuon Afrikankukkien ohjeen itselleni, mutta en ole vielä löytänyt sopivaa lankakomboa. Noi sun on kyllä just eikä melkein mun värisiä.

  Ja yhdyn täysin sun ja Jadeketun päivittelyyn tuosta Polusta. Mä ostin Polkua sukkalangaksi juurikin sen Novitan pitkien polvisukkien ohjeen houkuttelemana. Kamalaa lankaa neuloa, varsinkin tällaiselle noviisille. Mulla meni ekan sukan kanssa niin hermot, että suivaantuneena viskasit koko myttyyntyneen lankakasan roskiin. Ei milloinkaan enää!

  VastaaPoista
 3. Törmäsin sattumalta kukkasista tehtyy bägiin ravelryssä, http://www.ravelry.com/patterns/library/african-flower-bag käys kurkkaa tuota ideaa ;) Ettei vaan tulis liian helppoo näitten kukkaideoiden kanssa niin lisää sataa =)

  VastaaPoista
 4. WOW! Kauniita Afrikankukkia, hienoja pipoja ja aivan mahtava huivi. Aurinkoisia terveisiä lumen keskellä /SNY

  VastaaPoista