sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kohisten kevät tulevi

Kevät tuli ja yllätti meidät kaikki. Siivousta ei ole tehty, vappupallotkin ovat vielä kaupassa ja muutenkin heräileminen keväisiin asioihin tuntuu sujuvan tänä vuonna kovin hitaanlaisesti. Ruuhkavuodet, sanan varsinaisessa merkityksessä.

Jäät lähtivät rannasta jo parisen viikkoa sitten. Perjantaina rannalle ilmestyi varma kesän merkki: jäätelökioski. Parvekkeet näyttävät vielä orvoilta, yhtään kukkaa tai kylvöstä en ole vielä saanut aikaan. Puutarhapalstan kuulumiset on onneksi päivittänyt Päkäpää, minä en ole sinnekään ehtinyt.

Mutta emme harmittele tekemättömiä asioita, antaa kaiken mennä omalla painollaan. Kyllä se kesä sieltä tulee vaikka ikkunat pesisinkin vasta jouluksi. :)

Pieni termiittimme Hymypoika on enää viikon päivät yksivuotias. On niin hassua ajatella että tuo puhuva, touhuileva, juokseva ja leikkivä pieni lapsi oli vasta reilu vuosi sitten vielä pieni ja avuton vauva. Nyt hän toimii, tekee, tahtoo, osaa, oppii ja, niin, mainitsinko jo että tahtoo? :)

Tiedän, että moni blogaava ystäväni viettää myös toukokuussa 2-vuotissynttäreitä pikkuisten elämänsulostuttajiensa kanssa. Toivottelenkin tätä kautta kaikille pienille sankareille parhainta onnea syntymäpäivien johdosta! Ajatelkaa miten erilainen kesä meillä on taas tiedossa - ensin kesä vauvan kanssa, sitten kesä yksivuotiaan ja nyt kaksivuotiaan touhuilijan kanssa. Odotan innolla mitä kaikkea tekemistä keksimmekään.

Neulontaprojektit edistyvät ja sitten taas eivät. Uusia valmiita töitä ei varsinaisesti ole syntynyt, joitakin tiskiliinoja lukuun ottamatta. Afrikankukkaprojekti odottaa lopullista syntyään ja huovutusinto jotenkin taas sammahti. Missä ne vapaapäivät oikein ovat kun niitä kaipaisi??

Lankalaihari ei taida tällä erää kuitenkaan edistyä, sillä otimme Päkiksen kanssa hieman omaa lomaa viime viikolla ja kipaisimme lahden yli Tallinnaan, neulojien ekskursiolle Karnaluksiin. Mukaan tarttuikin yhtä ja toista ihanaa! Ilahdutin itseäni satsaamalla pusero/neuletakkilankoihin kerrankin itselleni. Sen lisäksi hamstrasin ohkaisia huivilankoja, sekä hieman bambuja ja mikrokuituja tiskiliinaprojekteihin. Silkkialpakkaakin muutama kerä. Lisäksi nuppineuloja, bambuvirkkuukoukkuja, metallisolkia ja nappeja.

Karnaluks on siis neule-, lanka- ja käsityötarvikkeiden tukkuliike Tallinnassa, osoitteessa Hermanni 1. Siihen on näppärä kävelymatka keskustasta ja satamasta, tosin kannattaa melkein satsata taksikyytiin ainakin paluumatkalla, sillä lanka painaa yllättävän paljon kun sitä on... paljon. :) Mennessämme aamu oli kylmä ja tuulinen ja koska emme olleet aivan varmoja sijainnista, nappasimme satamasta taksin. Kyydille tuli hintaa vaivaiset viisi euroa. Iltapäivällä aurinko alkoi lämmittää todella keväisesti ja ilma oli varsin kiva myöskin reippaalle shoppailureissulle vanhassa kaupungissa.

Tiedän että himoitsette kuvia saaliistani, mutta nyt Lentävän on lähdettävä taas lentoon. Napsin kuvat alkuviikon vappuvapailla ja laitan iloksenne. Mukavaa huhtikuun loppua ja railakasta vappua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Aivan samalta täällä tuntuu! Huomenna tulee ystävät kylään vappua viettämään eikä mitään ole tehty... Nooh, kai sitä vielä ehtii. :) Oijoi, itse en ole vielä päässyt Tallinnaan lankaostoksille, mutta odotan ekaa kertaa todella paljon! :D Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä vaan kummasti ehtii kun aikaraja tulee vastaan... :) Nyt täällä jännätään että ehdinkö siivota ja kokata Hymypojan synttäreitä varten sunnuntaiksi. Loppusiivoushan tehdään sitten sulkemalla makuuhuoneen ovi, eikös..? ;)

   Poista
 2. Ensi kerralla lähdet mulle oppaaksi moiseen lankataivaaseen, sovittu?!

  Paljon onnea myös isolle pienelle Hymypojalle jo näin etukäteen :) Hienosti hoidettu taas yksi vuosi lisää, loistavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ehdottomasti! Joko mennään heti huomenna?? :D Kiitos onnitteluista ja samat sanat sinne! <3

   Poista
 3. Oi, kävit Karnaluksissa, siihen minä en uskalla mennä! :)
  Mutta nyt kun olit siellä on ongelmallista keksiä mitä lähettää viimeisessä paketissa... :)

  Täällä piha on kunnossa, mutta ikkunat pesemättä. Ei se mitään, tulihan vappu ja menikin. Vappupäivä vietettiin lännessä.
  Paljon onnea Hymypojalle!
  Aurinkoisia terveisiä /SNY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähde ihmeessä, siellä voi shoppailla hyvällä omallatunnolla kun "on niin halapaa" :)

   Olet osannut laittaa niin kivoja paketteja, että minua ihan keljuttaa kun on jo toukokuu ja SNY-kierros on kohta ohi! Ja ihan varmasti keksit jotain kivaa tälläkin kertaa, älä anna minun Karnaluks-övereiden hidastella. :D

   Kiitos onnitteluista ja paljon aurinkoa sinnekin! :)

   Poista