maanantai 23. tammikuuta 2012

Kuvareportaasia menneeltä vuodelta (osa 1)

Olin näköjään ehtinyt jo kuvatakin muutamia viime vuoden tuotoksiani, jotka eivät vielä ole päässeet kuitenkaan blogiin asti. Tässäpä pari käsistäni päässyttä:

Hymypojan torkkupeitto Novita Nalle Marjaretki -langasta. Innostuin dominoneule-tekniikasta ja haukkasin isohkon palan kun aloin tehdä pikkuruisista ruuduista peittoa. Ruudun koko on n. 9x9cm ja valmiin peiton mitat 87x57cm. Hyvin pieni pienen pojan torkkupeitto siis, kävisi ehkä enemmänkin vauvalle, mutta tuolla se pyörii taaperon sängyssä lisälämmikkeenä. :)

Nallea tuohon meni parisataa grammaa ja tein muutaman lisäruudun Woolin jämistä. Viimeistely on luonnonvalkoista Novita Woolia.

Hymypojan tilkkupeitto

Dominoneule ja raidoittuva lanka tekevät hauskoja kuvioita.
Mieheni Hiitolan sukat valmistuivat myös. Lankana niissä on TeeTeen Pallas. Langanmenekkiä en tietenkään kirjannut ylös aikanaan, mutta valmiiden sukkien paino näyttää olevan rapiat 180g. :)
Hiitolan sukat.

Raitaa ja neulepintaa.

Sukka tekijänsä jalassa.
Hiitolan sukat oli oikein mukava projekti, koska yllätin itseni neulomalla 2,5mm puikoilla. Olen kärsimätön neuloja, joka haluaa heti valmista, mutta tällainen neulemalli, jossa on raitaa ja erikoista pintaneuletta edistyy kivasti, kun vielä pitää neuloa tämä yksi mallikerta ja jos vielä tuohon raitaan asti ja... :) Sukkien saajalle oli mieleistä myös se, että sukat ovat Karjalan väreissä.

5 kommenttia:

 1. Kauniita tuotoksia! /SNY

  VastaaPoista
 2. Tulipa tuosta torkkupeitosta kiva! Muistan, kun aloittelit sitä silloin viime keväänä. Mulla lojuu ne kahdeksan ja puoli isoäidin neliötä jossain tuolla kaapin perukoilla. Innostus ei sitten kantanut valmiiksi peitoksi asti. ;)

  VastaaPoista
 3. Hienoja töitä olet tehnyt! Itsekin haluaisin tehdä jonkun peiton, mutta en ole vielä uskaltanut aloittaakaan. Isoja KyJy-töitä jäi niin paljon tekemättä 5kk:n sairasloman takia... :( Tein itsekin juuri vauvansukat 2,5 puikoilla. Melkoista näpertämistä! Isommat ovat kyllä kivemmat...

  VastaaPoista
 4. Joo, olen itsekin kyllä 3+ puikkojen ystävä. Vauvansukkia olen myös koittanut ohuilla puikoilla tiksutella, mutta en oikein tykännyt siitä puuhasta... :)

  Sannis: Mummonruutuja pyörii täälläkin laatikoiden pohjilla... ei ole oikein ottanut tuulta alleen se projekti. Nuo dominoruudut olivat kyllä kivoja! Ensi kerralla täytyy kokeilla niiden yhdistämistä sitä mukaa kun neuloo. Viimeistely oli sen verran tympäisevää hommaa. :D

  VastaaPoista
 5. Teen jokaiselle lapsenlapselle mummin peiton. Kaksi poikaa on saanut rippilahjaksi isoäidin neliöistä tehdyn ison peiton, nyt 6 -vuotias pojantytär sai synnytyslaitokselta kotiin tullessaan sellaisen. 2 vuotiaan pojanpojan isoäidinneliöpeitto on valmiina samoin kuin 1 vuotiaan siskonsa dominopeitto, mutta en ole vielä niitä antanut. Heille on tulossa syksyllä kolmas lapsi, joten olen jo aloittanut dominopeittoa. Kunhan vaan käteni kestävät!!  VastaaPoista