torstai 14. kesäkuuta 2012

Ei ole neulominen aina ruusuilla tanssimista...

...se on toisinaan myös itkua ja hammasten kiristystä. Mikähän siinä on, että sitä intoutuu pitämään tarkkaa kirjanpitoa ja tekemään huolelliset laskelmat villatakin etu- ja takakappaleiden osalta, mutta sitten hihojen kanssa päättää "neuloa nyt vähän matkaa ja laskea sitten myöhemmin"?

Tämän takin ohjeesta on siis kyse. Kaikki on mennyt tosi hienosti, kunnes ensimmäinen hiha alkoi hipoa pituudeltaan kainaloa, ja levennyksistä oli vasta kolmannes tehty. Noh, tarkkanäköisimmät voivat havaita seuraavasta, mikä siinä sitten mätti:

Oli mennyt suomentajalta vahingossa kerrokset ja senttimetrit sekaisin ja levennysten väliin tulikin sitten kolminkertainen määrä kerroksia alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna. Ai että kun osaa harmittaa! Onneksi en alkanut tehdä molempia hihoja yhtäaikaa. Aika pitkä pätkä purettavaa tuosta kuitenkin tulee, voi simppujen simppu!

Pitänee vielä ilmoittaa Dropsillekin tuosta virheestä. Miksi, oi miksi sen piti olla minä, joka sen virheen bongasi?

Toivottavasti muiden kesäneuleet ovat sujuneet paremmissa merkeissä. :)

4 kommenttia:

 1. Tiedän miltä tuntuu kun ohjeessa on virhe. Viime aikoina neulomissani ohjeissa on ollut virhe. Siinä sitten pitää pähkäillä miten tästä eteenpäin. Onneksi et kuitenkaan neulonut hihoja yhtä aikaa:) Tsemppiä villatakin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä ja sympatiasta... :) Kyllä minua jotenkin epäilytti kun laskeskelin noita levennysten välisiä kerroksia, että mahtaako tämä nyt pitää paikkansa, mutta kun en jaksanut laskea koko hihan pituutta. Pitäisi sitä jo luottaa omaan taitoonsa ja intuitioonsa sen verran, että spottaisi moiset matemaattiset hirviöt! :D

   Poista
 2. Mulle on tullu tutuksi tuo purkamisen ihanuus kun onnistun virkkailemaan vähän sinnepäin ja sitten perfektionistina en kykene sitä kuitenkaan katselemaan :D Blogissani on kuva vaaleanpunaisesta bolerosta, sitä purkasin kahteen kertaan niin paljon että sillä ajalla olisin kerennyt tehdä jo kaksi kokonaista. nojaa nyt se on ainakin kunnollinen ;)
  Pitää joku kerta etsiä ne ohjeet niihin kukkasiin mitä ihastelin joskus, nyt vaan edellisetkin tekeleet on kesken.

  http://pakynblogi.vuodatus.net/

  VastaaPoista