keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Tallinnan lankasaalis ynnä muutakin

Nyt seuraa kuvareportaasi Karnaluksin lankasaaliista. Ei sitä paljon ole. Yksi kassillinen. Ihan tavallinen kassillinen. Ja olivat niin ihania. Ja edullisia. Ja ihania. Ja tarpeellisia. Ja ihania. :) Noniin, niitä kuvia, nyt:

Saalis lähes koko komeudessaan.
Kuvista puuttuu muutama kerä Microfiber-lankaa, jotka olen jo neulonut tiskiräteiksi. Kuvassa alaoikealla vielä yksi pinkki kerä Microfiberiä, vieressään Micro Bamboo. Laitoin samaan kuvaan myös vastikään Menitasta ostamani Novitan Bambu -kerän. Toinen niistä on jo päätynyt rättitehtaalle myös.

Regia Lace
Regia Lacea ostin kahdessa eri sävyssä. Pitää tutkailla ohjevarastoja ja nettiä ja miettiä tekisikö näistä revontulen vaiko jotain aivan muuta pitsi-ihanuutta. Iso pitsihuivi näistä on kuitenkin tulossa.

Austermann Alpaca Silk
Alpaca Silkistä syntynee ainakin itselleni pipo ja kämmekkäät tai lapaset. Kauluri tai huivikin olisi kiva, katsotaan mihin lanka riittää. Aivan superpehmoista ja ihanaa lankaa ja värikin miun maun mukkaan. :)

Aade Lõng
Vajaa 200g Aade Lõng -vyyhti ei tullut mukaan Karnaluksista, vaan vanhastakaupungista. Ihania värejä olisi ollut vaikka millä mitalla, valkkasin sitten tällaisen violetin ja vihreän yhdistelmän, laventeli nimeltään. Tästä tulee melkoisen varmasti Revontuli-huivi.

Schachenmayr Micro Bamboo
Micro Bamboo -lanka menee tottakai tiskirättikokoelmiin. Lanka on pehmoista, liukuvaa ja mukavaa neulottavaa ja toivottavasti pyyhkii hyvin! ;)

Solkia, niittejä, solkia
Nämä suloiset sydänsoljet olivat puoli-ilmaisia verrattuna suomalaisten käsityökauppojen kappalehintoihin. Tähtiniittejä suunnittelin laittavani Hymypojan vaatteisiin, suunnitteilla on ainakin neulottu tai virkattu lippis, johon nämä kävisivät hauskasti.

Lentsikkanapit
Ja pitäähän Lentävän ostaa lentokoneita. :) Söpöt lentsikkanapit pääsevät myös Hymypojan vaatteisiin. Lasten nappeja oli niin monenmoisia ihanuuksia, että hulluus oli iskeä. Onneksi lentsikka-aihetta ei ollut tämän enempää. ;)

Nuppareita kaikissa väreissä
Aina tuikitarpeelliset nuppineulat tulivat myös matkaan. Plussaa kivoista väreistä! :)

Austermann Merino Lace
Merino Lacea ostin kaksi kerää kauniissa grafiitinharmaassa sävyssä. Pitsihuivi-innostukseni vaatii nyt näemmä ohutta lankaa, huomaan kadonneeni kovin kauas 6+ puikoilla neulottavista paksuista pikaneuleista.

Austermann Step
Austermann Step -langasta aion ratkoa Hymypojan ja omat lapas- ja sukkatarpeet ensi syksyksi. Hymypojalle turkoosia, äidille violettia, tottakai. :)

Schachenmayr Bambino Ull
Bambino Ullia ostin itselleni pusero/neuletakkilangoiksi. Sitä on myös muutama kerä luonnonvalkoisena, jota saatan kenties käyttää tehostevärinä omassa neuleessani tai sitten kokonaan jossakin toisessa projektissa. Hypistelin näitä superedullisia keriä pitkään, kunnes eräs rouva huikkasi ohikulkeissaan, että osta ihmeessä, ovat maailman parasta lankaa! :) Minkäs minä itselleni enää sen jälkeen mahdoin. ;)

Hikisen lankashoppailu-urakan päälle maistuu viileä juoma!
Shoppailun päätteeksi oli parahiksi lounasaika. Samassa korttelissa Karnaluksin kanssa on aivan huikea American style -ravintola Mack's, jonka hot wingsit hakevat vertaistaan. Suosittelen!

Touch of the 50's
Rättitehtailusta olikin jo alussa puhetta, tässä tehtaan tuotteita valmiina:

Tiskikukka Micro Bamboo -langasta


Micro Bamboo, Novita Bambu ja sekä-että :)
Tiskikukkien neulominen on ollut nopeaa, helppoa ja koukuttavaa! Micro Bamboo -lanka on ainakin toiminut hurjan hyvin pyyhkimenä, voi olla että meilläkin on nyt siirrytty neulottujen rättien aikakaudelle. Äitiparkani ei raaski käyttää näitä, ovat niin nättejä. Siirtää sivuun ja ottaa kaapista shifonettia. ;)

Meillä oli Martoissa taannoin Tupperware-kutsut ja ostin EasyDelight -astian, koska meillä tykätään munakkaista ja inhotaan paistinpannun hinkkaamista. En minä ihan vakavissani uskonut tämän olevan kauhean hyvä, mutta kaikkea pitää kokeilla, vai mitä. Tänään sitten valmistin meille lounaaksi munakkaan mikrossa ja voi että kun oli herkullisen kuohkea ja hyvä ruoka! Kolme munaa, maitoa, täytteenä kinkkua, emmentaljuustoa, tomaattia ja mausteena herbamarea, mustapippuria ja tuoretta timjamia. Kippo mikroon viideksi minuutiksi täydelle teholle. Toimii!

Herkkua!

Rakkautta on.... <3

Kas tähän päättyy tämä megapäivitys. Hymypojan räkätauti on toivottavasti voiton puolella ja äitikin pääsee huomenna taas töihin. Vielä kun pojan ruokahalu palaisi, niin kaikki olisi hyvin. Onneksi takuutuotteet jugurtti ja banaani menevät edes alas.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

4 kommenttia:

  1. Kylläpäs sä ostitkin paljon sieltä karnaluksista ;D Mä olen omani jo hukannut pitkinpoikin taloa, ei tunnu enää niin isolta kassilliselta. Kiva lukea täältäkin kuulumisia :) ja fiilistellä mennyttä matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhaha, mä en voi uskoa vieläkään että mä tärväsin vähemmän rahaa kuin sä... ;) Kiitos vaan viimeisestä, oli ihan huippureissu! Otetaan uusiksi! :)

      Poista
  2. Upeita ostoksia! Tuo mikrolanka erityisesti kiinnostaa. Mistähän sitä saisi täältä koto-Suomesta? En ole missään törmännyt. Täytyy pitää silmät auki! :)

    Tuo EasyDelight kiinnostaa muakin. Nyt kun sen saa vielä sopivassa värissä... :) En niin tuosta sinisestä välitä. Onneksi mulla on vielä perjantaihin asti aikaa miettiä, millaisena settinä EasyDelightin ostan... :)

    VastaaPoista
  3. Voi lääh tätä kuolan määrää! Nyt tiedän, minne menen päiväreissulle, kun siippa on nappulamme kanssa anoppilassa liki kolme viikkoa.

    VastaaPoista