tiistai 20. maaliskuuta 2012

Mihis se aika taas hujahtikaan?

Kivasti lupasin viime postauksessani käyttää viikonloppuna aikaa blogaamiselle ja niinhän tässä on taas aika lentänyt lennellessä, heh.

Kuvareportaasi antaa vielä odottaa itseään hetken, pikakuulumiset lähinnä.

Huovutusprojekti etenee hitaasti mutta varmasti, SNY:n lähettämä lanka on hirmuisen mukavaa ja nopsaa neulottavaa, mutta valitsemani sileäneule on tietysti tällaiselle kikkakolmosten ystävälle hieman puuduttavaa puuhaa. :) Lisäksi haikailen ehkä ostavani vielä kolmannen kerän, koska keksin kokeilla tehdä huovutetun läppärin suojuksen ja tämä koneeni on tottakai hiukkasen iso moiselle projektille... :) Noh, katsotaan nyt ensin minkä kokoinen noista kahdesta kerästä voisi tulla. Ja voihan tässä matkalla vielä mieli muuttua lopputuloksen suhteen... ;)

Tein tavoistani poiketen kerrassaan mallitilkun, jonka koehuovutin ja tilkku ainakin onnistui kivasti ja huopui tasaisesti ja kauniisti. Laitan kuvia projektista jahka se on hiukkasen edistynyt lisää.

Sain taannoin Marttaliiton postituslistalta viestin Masalan Martoista. Eräs heidän jäsenensä on Jorvissa töissä kätilönä ja harmittelee, kun säästösyistä vastasyntyneille ei enää anneta puuvillapipoja vaan verkkosukkaa! Tämä kyseinen Martta kyseli josko Martat innoistuisivat neulomaan pikkuisille pipoja, jotka voitaisiin sitten antaa vauvaperheille kotiutuessa mukaan. Minähän tottakai innostuin ja olen tehtaillut jo kolme pikkuruista pipaa, jotka lähetin tänään menemään. Fiksu blogisti olisi tietysti kuvannut pipot ennen lähettämistä, mutta nyt teidän täytyy vain uskoa, että niistä tuli huiman söpöjä! Neljäs piponen on jo puikoilla, lupaan kuvata sen ja mahdolliset sen seuraajat nähtävillenne, ennen kuin laitan ne maailmalle. :)

ETA 24.3.: Pipoprojekti on näemmä jo levinnyt medioihinkin, tässä esimerkiksi Iltalehden uutisointia vauvapipoista. Jutussa on mukana myös Jorvin synnärin sekä kätilö Airi Kilpiäisen yhteystiedot, joihin pipoja voi lähettää! :)

Tänään kävimme Hymypojan kanssa kyläluutimassa Päkiksen luona. Siellä pikkuhiljaa toivutaan pöpöistä ja päästiin pihallekin. Pidettiin Päkiksen kanssa melkoinen ideariihi kaikenlaisten käsityöaiheiden parissa. Kyllä täytyy olla iloinen, että on ompelutaitoinen (ja -intoinen) ystävä, kun minä ja ompelukone emme nykyään mahdu samaan huoneeseen millään. :) Reissusuunnitelmiakin hiukan haudottiin!

Tällä erää päätän kuulumiset tähän, työt kutsuvat taas aamulla ennen kukon pieremää. Mukavaa tätä viikkoa kaikille kurkistelijoille!

4 kommenttia:

 1. Ihana idea tehdä pienille vauvoille pipoja! Mäkin haluan tehdä... :) Odotan innolla kuvia!

  VastaaPoista
 2. Jadekettu: Tee ihmeessä! Voin laittaa yhteystiedot, jos haluat :) Yritän ryhdistäytyä kuvaprojektin kanssa ihan pian... :D

  VastaaPoista
 3. Näinkin Facebookissa tuon vauvanmyssykutsun, tosi ihana idea. Käytitkö myssyihin jotakin tiettyä ohjetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En käyttänyt ohjetta, kun en malttanut etsiä. Googlasin jotain kuvia, mutta päädyin sitten "yritä ja erehdy" -tekniikkaan ja tein woolista pari pipoa, johon loin 80s, tein 10krs joustinta ja sitten vaan sävelsin päästäni kavennukset. Ensimmäisestä piposta tuli lähinnä tonttulakki, toisesta vähän pyöreämpi. :D Kolmannen tein Novitan Alpacasta ja siitä tuli noilla spekseillä hirmuisen pieni, mutta arvelin että syntyyhän niitä hirmuisen pieniäkin vauvoja. ;)

   Neljäs pipo on myös alpacasta ja se on nyt vielä kesken kun mokomat työt ovat taas häirinneet neulomista. Kivoja välipalatöitä nuo, eikä lankaakaan niihin mene paljon, ovat kivoja jämälankaprojekteja. :)

   Huomasin nyt itsekin että tuo pipoprojekti on päässyt ihan iltikseen asti. Tykkään tämmöisistä, tein joskus sytomyssyjäkin innolla ja laitoin niitä työkaverini mukana suoraan syöpikselle, hän kun on toipunut rintasyövästä ja käy siellä kontrolleissa.

   Poista