tiistai 22. maaliskuuta 2011

Reissureportaasi

Päätimme taannoin äitini kanssa, että teemme tänä keväänä kahdestaan jotain kivaa. Lämpimään piti päästä ja missäs sitä takuuvarmemmin olisi kuin Thaimaassa. Viikonloppureissu Bangkokiin siis!

Lähtöskumpat jäivät kentällä kiireessä juomatta, mutta onneksi asian sai korjattua lennolla.

Matka oli pitkä...

Mutta perillä odotti palkinto! :)

Taivahallinen Tom Yam Koong <3

Crabcakes

Tuoreita kukkasia kynttilämansettina.


Jokiristeilemässä.

Chinatownin laituri.

<3 Thailand

Syödähän sitä piti taas välillä, äidillä papaya salad ja minulla fried rice & shrimp

Pitkän talven keskellä on ihanaa nähdä kukkaloistoa.

Kaunista.

Lounaspaikka joen varressa.

Maharaj Pier

Apinapatsas Wat Pho:n temppelillä

Wat Pho:n temppelin pötköttävä Buddha - 48 metrinen ilmestys.

Reclining Buddhan jalkapohjan helmiäiskuvioita.

Katossakin kauniit koristelut.

Lisää kukkasia.

Wat Pho:ssa on myös perinteisen lääketieteen ja hieronnan koulu, sen pihalla on asiaankuuluvaa patsastaidetta. Thai massagesta nautiskelimme toki reissulla myös mekin.

Sky trainissa on kohteliasta tarjota istumapaikkansa munkille.

Jatujak Weekend Market - ostosparatiisien alkulähteillä!

Taidetta koteihin.

Hellettä +35C, joten eiköhän laiteta mehujääpuoti pystyyn tähän pihalle.

Silkkikukkia sai ostaa tästä valmiina, mutta minua jäi kiehtomaan monenmoiset silkkikukkien valmistustarvikkeet, joita myös myytiin tukkupakkauksittain. Jos joku opettaisi niiden tekemistä, voisin ensi reissulta hurahtaa ostelemaan tarvikkeitakin. :)

Hotellimme Baiyoke Sky ei ollut hotellielämyksenä ehkä sitä Bangkokin aatelia, mutta näkymät kattotasanteelta 84. kerroksesta ovat aivan unohtumattomat. Baiyoke on Thaimaan korkein rakennus, mutta maailman korkeimpien listalla se on Wikipedian mukaan vasta sijalla 54. Oma huoneemme sijaitsi 50. kerroksessa ja oli kyllä aivan riittävän korkealla sekin!

Makea yömyssy  - Mai Tai.
Tämä oli minulle kolmas reissu Bangkokiin ja äidilleni vasta Thaimaan ensipuraisu. Paljon sinne jäi vieläkin nähtävää ja muutamat jutut tuli nähtyä ainakin toistamiseen. Joka kerta tuo maa vie sielun ja sydämen, vaikka toisaalta siellä täytyy olla aivan erilainen asennoituminen kaikkeen. Ihmisethän ovat todella ystävällisiä ja kaikki haluavat auttaa sinua, mutta kyllä he ottavat mielellään myös rahasi sitä tehdessään.

Tinkaaminen kuuluu asiaan ja esim. taxien kanssa täytyy olla tosi tiukkana. Tiukkuus oli kuitenkin vähällä kostautua, kun eräänä iltana ostosreissusta väsyneinä en suostunut maksamaan viisinkertaista summaa (siis 1€ -> 5€) matkasta hotellille ja meille pukkasi aika pitkän kävelylenkin, kun taxit eivät ottaneetkaan meitä kyytiin! :) Halpuus ja tinkimiskulttuuri tekee helposti liiankin pihiksi.

Käsityömielessä tämä reissu oli mielenkiintoinen, koska bongasin melkoisen monta käsityö/askartelupuotia ja ostinkin melkoiset määrät nappeja ja helmiä tuliaisiksi. Ensi kerralla täytyy käyttää enemmän aikaa noiden paikkojen koluamiseen, sillä hinnat olivat todella alhaiset ja tuotteita sai ostaa isoissa bulkeissa parilla eurolla, Suomen kalliin kappalehinnoittelun sijaan.

Thaimaalaiset ovat melkoisia käsityöläisiä ja markkinoilla oli ihanaa katsella ja hypistellä käsinveistettyjä ja käsinmaalattuja tuotteita. Ehkäpä joitakin ideoita voi poimia takataskuun omia tekosia varten!

Lankaa en löytänyt juurikaan ja ne mitä löysin olivat melkoisen ärtsyissä neonväreissä ja täyttä akryylia. Sen sijaan kanttinauhaa oli kilometritolkulla niissä kaupoissa ja kojuissa, joita näin! Lisäilen myöhemmin vielä kuvia omista löydöistäni.

3 kommenttia:

  1. Nappeja ja helmiä! Vaadin kuvia. Ja kiitos mahtavista matkakuvista, nyt tekee ihan pimeesti mieli paistettua riisiä ja katkarapuja.

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia, matka on varmasti ollut mieletön. :)
    -Snyy-rinkiläinen

    VastaaPoista