sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Vielä lisää menneiden aikojen neulekuvia :)

Vaikkeivät nämä nyt NIIN antiikkisia ainakaan ihan kaikki ole. :) Kärkeen eräs hyvin harvoista huovutuskokeiluistani, lapaset Novitan Huopasesta. Niistä tuli ihan hauskat, vaikka selkeästi pesukoneesta oton jälkeiseen muotoiluun olisi voinut panostaa.
Rouva Lapanen-Huopanen, rystypuoli.

Rouva Lapanen-Huopanen, kämmenpuoli.

Lapas- ja piposektorilta tällainen vanhempi väkerrys. Mieheni kaipasi lämmikettä ja sai seiskaveikasta neulotut raidalliset tumput ja pipan. Ovat olleet ahkerassa käytössä ainakin taannoin! :)

Raitaa ja lisää raitaa.
Edellisessä postauksessa esittelemäni Nalle-pipo ei sitten ollutkaan ainoa onnistunut "omasta päästä käsin" -veto. Nämä kämmekkäät syntyivät herkullisesta pätkävärjätystä mohairlangasta. Jostain syystä lanka suorastaan huusi päästä palmikoiksi ja kämmekkäät saivatkin vielä parikseen sukat, jotka blogaan tuonnempana, kunhan löytyvät tuolta pyykkivuoren alta... *shame on me*

Mieheni osti taannoin sanelukoneen. Sehän suorastaan vaati pientä pussukkaa säilytystä varten ja sehän syntyi raidallisesta seiskaveikasta, tottakai. Jotain pientä palmikkoviritystä siihenkin. Tottakai. :P


Olympus ja Olympussukka

Sukkaset pienokaiselleni. <3 Muistaakseni Luxus Cottonia.


Eräs ylpeyteni on tämä ihana vihreä tunika. Siitä muutama yksityiskohtakin. Ohje Novitan syksy 2008 -numerosta. Alunperin ohje oli Rose Mohairille, mutta tein sen Cloudista. Todella soma tunika!
Ottaisin vihreää, kiitos.
Hihassakin on pitsiä.
Mallineule lähikuvassa.
Sunnuntaipäivään kuului kyläily ystävien luona. Hymypoika leikki suloisen 1-vuotiaan Hymytyttösen kanssa ja me aikuiset saimme rääppiä 1v-synttäreiden ihania herkkuja.

Minun sormiani syyhyttäisi - mikäpä muukaan kuin - neule. Uusimman Novitan sivuilta muutama malli jäi kutkuttelemaan, ainakin numerot 55.-59. ja tiedän erään, joka ilahtuisi nro:sta 72., mutta siitä ollaan ihan hyshys, jos vaikka onnistuisin yllättämään hänet. ;)

SNY alkaa ihan pian, enää pari ilmoittautumispäivää jäljellä. Tänään oli jo 100. osallistuja kirjattu! Jännittävää, odotan ihan innolla ensimmäistä SNY-kierrostani! :)

Mukavaa alkavaa viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Ovatpas vasta kyllä hienoja ja huippumukava blogikin on! Lukemisesta tulee oitis hyvälle mielelle :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kiitos! :) Hyvällä mielellä tätä pyritään kirjoittelemaankin! :)

  VastaaPoista
 3. Sait mustakin uuden lukijan tälle. Noi kämmekkäät on tosi kivat, voisin tehdä tommoset ensi syksyksi itselleni! Tällaiselle aloittelijalle, onko nuo kovin vaikea kutoa?

  VastaaPoista
 4. Moi Sara, kiitos kommentista! :)

  Noihin kämmekkäisiin mulla ei ole valittaen ohjetta, koska todellakin tein ne omasta päästä käsin. Mutta niissä on ihan peruspalmikkoa ja oikeita ja nurjia silmukoita suljettuna neuleena, joten sanoisin sen olevan aika keskitason neuletyö. :) Voin katsoa jossain vaiheessa saisinko kirjoitettua noista jonkinlaisen auttavan ohjeen.

  VastaaPoista
 5. Oi voi! Onpas ihana tunika. Poikkesin blogissasi ekaa kertaa, tulen varmaan toistekin!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Auli ja tervetuloa toistekin! :)

  VastaaPoista