lauantai 25. helmikuuta 2012

Puuhakasta lauantaita

Päivä on ollut ulkoilutouhua täynnä. Läksimme koko perheen ja ystäväni Päkiksen konkkaronkan voimin Uutelaan ulkoilemaan ja grillailemaan. Nyt on porukalla punaiset posket ja raukea olo. Hymypoika nukkuu myöhäisiä päiväunia, joten minulle liikenee tuokio tässä koneella.

Tässäpä lupaamani kuvat valmistuneista töistä. Ensimmäisenä jonossa palmikkosukat 7-Veljestä Raidasta. Kuvatessa hoksasin, että sukan kärjessä on jotain outoa ja yksi silmukkahan siellä juoksi onnesta soikeana! Onneksi vain yksi ja onneksi aika siististi, joten tökkäsin siihen vain tuollaisen silmukanpitimen ja korjaan asian ihan lähiaikoina. Tekevälle näemmä sattuu! :D

Uudet sukkaset
Tekevälle sattuu, sanos Lentävä ko silimukan puotti!

Tuo raitalanka oli sen verran ihanan väristä, että sen jämästä piti keksiä heti putkeen vielä jotain pientä kivaa. Hymypoika on aktiivisesti hukannut kaikki kaupasta ostamani puhelinpussukat ja nyssykät, joten alaston puhelinparkani on kaipaillut suojusta jo pidemmän aikaa. Niinpä käytin sukan vartta mallitilkkuna tuikkaamalla puhelimen sukan sisään ja improvisoin loput päästäni. Tuloksena tämmöinen hassu.

iPhone meni piiloon
Kuka sieltä kurkistaa?
Kaverukset ihan vierekkäin.
Pussi on molemmilta puolilta tismalleen saman näköinen. Arvelin, että tuo läpyskä on kätevämpi kuin kokonaan suljettava yläosa, että puhelimeen voi laittaa vaikkapa kuulokkeet tai laturinkin tarvittaessa ja ei ole väliä miten päin pussi kassista käteen osuu, napin saa auki kummalta puolelta tahansa.

Kivanpäivän lahjaksi teille kirjoitan tähän puhelinpussukan ohjeen (noin suurinpiirtein, tein tämän todella omasta päästä käsin).

iPhone-pussukka

* Lanka: Novita 7-veljestä Raita
* Puikot: sukkapuikot 3,5mm
* Koko: iPhonen kokoinen ;)
* Muut tarvikkeet: 2 nappia

Pussi:
Luo 30s ja jaa ne sukkapuikoille. Neulo suljettuna neuleena sileää, kunnes kappaleen korkeus on n. 10cm. Neulo yläreunaan vielä 1,5-2cm helmineuletta. Päättele silmukat löyhähkösti.

Läppä:
Neulo läppä seuraavasti: luo 8s, nosta ensimmäinen s oikein neulomatta, neulo 1o 1n krs loppuun asti. Käännä työ, nosta jälleen 1. s oikein neulomatta ja neulo helmineuletta krs loppuun. Tee 4. kerroksella napinläpi. Tässä se on neulottu näin: neulo ohjeen mukaista helmineuletta 4s, ota langankierto puikolle, neulo 2n yhteen, 1o, 1n. Kun läpyskän pituus on n. 12cm (tai mikä itsestäsi hyvältä tuntuu), neulo napinläpi, 3krs helmineuletta ja päätä s:t kerralla.

Viimeistely:
Ompele tai virkkaa pohjasauma kiinni, ompele napit n. 4cm päähän yläreunasta (kannattaa mittailla läpän kanssa mihin kohtaan napinlävet sijoittuvat, läppä saa kuitenkin olla ihan napakasti kiinni). Sitten ei muuta kuin luuri lämpiämään! :)

Tässä vielä yksi kuva sarjaamme viime vuoden valmistuneet:

Hartialämmikettä
Äitini tilasi hartiahuivin jo ikiaikoja sitten ja valitsi Novitan netistä mallinkin. Sitten jouduin liemeen kun Luxus Wind -lankaa ei tietenkään enää valmistettu. Onneksi Tapion Kaupasta saa lähes mitä vaan, niin myös tätä roosahtavaa Luxus Windiä. Huivin puikoille pääseminen ottikin sitten aikansa ja joulun alla viimein paniikissa neuloin yötä päivää, ja vielä jouluaattona luomus oli puikoilla äitini katsellessa vierestä... :D Välipäiviksi huivi sitten viimein valmistui.

Huivin ohje on Novitan talvi 2008-lehdestä ja ohjesivu löytyy täältä. En ottanut huivista näköjään kuvaa edestäpäin, joten tässä Novitan versio aiheesta. Kiva huivi tuo oli neuloa ja ensimmäistä kertaa tein lyhennettyjä kerroksia. Sekin oli suhteellisen helppoa kun tajusi jutun jujun. :)

3 kommenttia:

  1. Osallistu ihmeessä siihen haasteeseen! :) Olis kiva muualtakin katsella kuvia, kun mulla on vaan se Buckyn blogi tällä hetkellä, kuka haastetta "suorittaa". Ihan normi pikkukamera mullakin on, niinkun kuvista hyvin huomaa... :( Olis ihan mahtavaa omistaa kunnon järkkäri, mutta ei pysty tällä hetkellä hankkimaan. Ehkä vielä joskus! Meillä molemmat tykkää kuvailla, varsinkin reissussa tulee napsittua paljon kuvia! Ja tietysti kissoista... :) Työt on taas upeita. Tykkään ihan valtavasti tosta uudesta Raita-langan väristä, mutta en oo vielä ostanut. Kallista on. Citymarketissa oli tarjouksessa moniväriset Novitat, mutta ei tietenkään ollu enää tota väriä Raitaa. :( Kai se on ostettava normihinnalla, ellei SNY:ni yllätä ja lähetä sitä mulle... ;)

    VastaaPoista
  2. Upeita neuloksia olet taas tehnyt! Olin jostain syystä unohtanut kaikki blogit pidemmäksi aikaa, mutta nyt löysin tänne takaisin (luonnostelin myös itselleni elämäni ensimmäistä blogia). Kiitos viimeisestä (Me&I), nyt luen lisää edellisiä postauksiasi! :) t. H

    VastaaPoista
  3. Jadekettu: Mä kerään hetken voimia ja funtsailen - tosi kivalta haasteelta se kyllä vaikuttaa! :) Mä ostin noi raidat Korialta viime kesänä ja oon marinoinut niitä tuolla aika pitkään, ennen kuin sukkabuumi taas iski sopivasti kevään kynnyksellä :P

    H: Kiva kun kävit!! Odotan innolla blogiasi! :) Kiitos kommentista.

    VastaaPoista