lauantai 24. maaliskuuta 2012

Jokohan se olisi kuvareportaasin aika?

No olisihan se. Härifrån tvättas:

(Pahoittelut kuvien ajoittaisesta sumuisuudesta. Joku pieni rasvakäsi oli onnistunut töhnäämään kamerani linssin, enkä tajunnut sitä kuvia ottaessani, enkä jaksanut linssipesun jälkeen enää ottaa uusia.)

Hymypojan kauluri Novitan Alpacasta valmistui jo iät ajat sitten mutta kuva on jäänyt ottamatta, koska kauluri meni suoraan puikoilta käyttöön ja on ollut kovassa käytössä siitä asti. Tässäpä siis kaulurimontaasi iloksenne:

Hymypoika ei halunnut poseerata, mutta Muumipeikko kelpasi kaulurimalliksi.

Siinä lötköttää. Maton pesu olisi näemmä tarpeen. ;)

"Muumipeikko ittuu tiinä!" - Käy se näemmä muumin viitastakin!
Kaulurin ohje löytyi TT:n sivuilta pienen googlauksen tuloksena. Koska kauluri tuli kiireelliseen tarpeeseen, halusin mahdollisimman simppelin ohjeen ilman kikkailuja, kavennuksia tai silmukoiden poimimista. Ja mikäs sen helpompaa, kuin "neulo kaksi neliskanttista kappaletta, yhdistä ne sukkapuikoille ja neulo suljettuna joustinta". :)

No siihen huovutusproggikseen sitten. Ensin neulottiin mallitilkku:

Mallitilkun mittausta #1

Mallitilkun mittausta #2
Sitten se heitettiin koneeseen koehuopumaan:

Mallitilkun mittausta #3

Mallitilkun mittausta #4
Pitkällisten ja piinallisten matemaattisten laskelmien tuloksena totesin, että 200g lankaa ei mitenkään riitä läppärinsuojukseksi ainakaan tälle koneelle. Mutta päättäväinen neuloja tekee sen silti. ;) Tässä toinen kerä jo loppusuoralla ja kappaleella korkeutta n. 20cm.

Hiljaa hyvä tulee.
Kyllä se siitä siis! Ja jos ei, niin ei se mittään, tuosta langasta voi tehdä taatusti ihan mitä vaan. :) Pikkupussukat kiiltelevät jo mielessäni, tai jopa iPhone-pussukan toinen tuleminen!

Mitä naisella ei koskaan ole liikaa? No tietenkään timantteja, kenkiä eikä laukkuja. Suuren Käsityölehden laukkuohje sai minut haikailemaan ompelutaitojen perään. Onneksi ne eivät ole kaukana, vaan melkein naapurissa: Päkis, tuo rakas sielunsiskoni, innostui kassiohjeesta ihan toden teolla ja kankaatkin löytyivät varastosta. Meni päivä, vähän toista ja siinä se on!!


Ihana ihana ihana!

Uusi laukku!

Sisältä yllättävän pirtsakka!

Mitkä tereet, mikä vuori!
MUOKKAUS 4.4.2012: Lueskelin tämän kirjoituksen uudelleen ja innostukseni lomasta saattaa ehkä saada sen kuvan, että olisin ommellut tämän kassin itse. Jos jollekin jäi sellainen käsitys, pahoittelen! Minähän en osaa ommella edes henkeni pitimiksi, vaan kassin teki todellakin ystäväiseni Päkäpää. Minä olen vain autuas ja onnellinen kassin omistaja, joka riemuitsee ompeluhullun ystävänsä kätten taidoista. <3

Laukkujen kanssa olen toisaalta addikti, toisaalta vähän liiankin järkevä. Ylihinnoitellut merkkilaukut eivät juurikaan iske, paitsi jos hinnan takana on oikeasti laatua ja käytännöllisyyttä. Tätä on mielestäni Longchampissa. Ostin ensimmäisen Longchampini; ihanan, violetin ja ison kauppakassin kokoisen laukun Toulousesta 2010 syksyllä ja tykästyin siihen ihan todella. Kokoontaitettavuus ja säänkestävyys yhdistettynä kivaan väriin ja tilavaan kokoon veivät sieluni ja harkitsin pitkään toista, vähän pienempää, kunnes Stuttgartin lentoasemalla vastaani käveli tämä:

Titipä hyvinnii tyy!
Keskikokoinen, pitkillä olkahihnoilla varustettu tummansininen kassi, aivan käsittämättömän kauniilla lintukirjailulla. Voitteko kuvitella, että tätäkin piti vielä miettiä ainakin neljä hypistelykertaa, kunnes viimein joulun alla päätin, että nyt haluan ostaa itselleni jotain, kun toisessa kädessä kiristi taas kerran kahdeksan kiloa tuliaisia kaikille muille. Enkä ole katunut. Se on ihana. :)

Ihanata viikonloppua kaikille! Omani menee työn merkeissä, vaikkakin tämän illan saa huilia vielä ennen huomista työyörupeamaa. Ottakaahan rennosti! :)

6 kommenttia:

  1. Kiva ja kätevä kauluri. Ja hyvä ohje, pitääpä muistaa! Tarvitsin töissä muutama talvi sitten kauluria, mutta en silloin ollut innostunut käsitöistä vielä niin paljon kuin nyt. Eli ei tullut mieleenkään itse tehdä... Ja sai meinaan etsiä, että löysi aikuiselle kaulurin! Olin ihan vihainen, eikö kukaan muu muka tarvitse kätevää kauluria? Huivi kun aina löystyi ja putosi tai muuten vaan hulmuili ties missä muualla kuin kaulalla. Jos teen itsellekin vielä kaulurin, kokeilen ehdottomasti tuota helppoa ohjetta. :) Hienot laukut myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä suorastaan naurettavan helppo! Ja siitä tuli kivan näköinenkin. Tuon kaulusosan pituuttakin on helppo säätää ja vaikka luoda tuonne neliöiden väliin lisää silmukoita jos haluaa lisää tilaa kaulukselle.

      Minäkin olen ihastunut nyt tuubihuiveihin omassa käytössä, ovat niin helppoja sujauttaa kaulaan ja pysyvät menossa ja meiningissä mukana. :)

      Poista
  2. Kauniita laukkuja ja hieno kauluri.
    Mutta pitäisikö lähettää enemmän lankaa sinulle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos rakas SNY, mutta tämä lankamäärä on oikein passeli. :) Täytyy mitoittaa tuo projekti vaan uusiksi ja tehdä vaikka useampia pikkupussukoita (niitähän aina tarvitaan!). :) Ja jos nämä huovutuskokeilut laittavat kipinöimään, on se taas loistava syy hipsiä lankakaupoille nuuhkimaan villoja. ;)

      Poista
  3. Kiitos kaulurin ohjeesta! Tein alkutalvesta Esikolle kaulurin, mutta kevätsäille pitäisi pykätä jotakin kevyempää. Multa löytyy myös alpakkaa varastoista, joten sen voisi pistää kauluriksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ohje on huiman simppeli ja käy melkein langalle kuin langalle.


      Ole hyvä ohjeesta! Minusta on kiva laittaa heti linkit jakoon kun joku kätevä ohje löytyy. Ja säilyvätpähän nuo täällä blogissa sitten itsellekin muistissa, kun en niitä pahemmin printtaile talteen. :)

      Poista