maanantai 15. elokuuta 2011

Kesäpuuhat pähkinänkuoressa

Elokuinen tervehdys! Harmikseni blogin päivitys on ollut todella olematonta koko kesän. Tosin ehkä voin olla ylpeä siitä että kesäpuuhissa on mennyt aikaa niin roimasti että en yksinkertaisesti ole malttanut istua keskittymään blogipäivitykseen.

Lisäksi minulla on surkean vähän kuvia mistään, koska kamerani hajosi alkukesästä kun pudotin sen maahan. Objektiivin vaihtoon meni kuukausi ja tuhottomasti rahaa, lisäksi jouduin vielä viemään kameran takaisin, koska ohjelmavalintakiekko oli mennyt huollossa epäkuntoon. Viimeiseksi niitiksi luulin jo hukanneeni kamerani männä viikonloppuna, mutta olinkin vain epähuomiossa ottanut sen laukustani pois ja laittanut täysin epäloogiseen paikkaan piiloon. Kovan onnen kamera!

Aloitin työt heinäkuun viimeisellä viikolla ja Hymypoika on viihtynyt isin ja mummin seurassa hienosti.

Puikot ja koukut ovat olleet myös lomalla, jota hieman kadun, sillä minulla olisi muutamakin tilaustyö vielä aloittamatta ja nyt töiden alettua minulla on entistä vähemmän aikaa neulomiselle. Mutta SNY:n syyskierros alkaa ja aion taas palata käsityömielessä ruotuun! Ehkäpä sitten tulee taas hieman neulepainotteisempaa kuvamateriaaliakin.

Loppukesän lämpöä ja valoa kaikille, jotka tänne vielä piipahtelevat hiljaiselosta huolimatta! Lopuksi vielä pieni kuvareportaasi kesäpuuhistamme:

Ilta-aurinkoa omalla parvekkeella

Grilliherkkuja - tässä halloumia, broilerifilettä sekä salaattia.
Lentokonespottailua EFHK:lla


Automatkailua mummolaan

Kesäisiä aarteita

Lentävän leipomuksia - mansikkahyydykekakku minttudominopohjalla, slurps!

Joku oli jättänyt minulle viestin ratikan penkin selkänojaan.

Taisin joskus keväällä mainita ikuisuusprojektistamme nimeltä parveke. Saimme sen viimein siivotuksi ja järjestellyksi ja lopputulos on mitä ihanin viherhuone. Sormeni syyhyävät jo ensi kesän kylvöksiä ajatellessa, tämän kesän tuotokset kun olivat lähinnä eksperimentaalisia ja eivät tosiaan kovin tuottoisia, saati hyvin hoidettuja. Jotain pientä iloa ja ainakin silmäniloa niistä kuitenkin on!

Yleiskatsaus maiseman kera

Kasvillisuutta

Viljelynurkkaus

Palstalle kylvämistäni avomaankurkuista jäi kolme tainta yli, joten tökkäsin ne vasiten parvekelaatikkoon. Kurkku viihtyi parvekkeen lämmössä yli odotusteni ja kukkii vielä elokuussakin aivan hulluna.

Samassa laatikossa kukoistaa myös basilika; ruohosipuli ja jääsalaatti hieman nihkeämmin.

Päkikseltä saamani ananaskirsikka menestyy myös hienosti.

Cantaloupemelonin siemenet tuottivat tämänkaltaista kasvustoa. Hedelmää en niistä saa, koska ne kasvavat ilman lannoitetta pikkuruisissa purnukoissa, mutta pieni innostus iski kokeilemaan samaa ensi kesänä kunnon astiaan lannoitteen kera! :)

Kirsikkatomaatti olisi ehkä myös kaivannut lannoitetta, isomman ruukun ja vieläkin reilummin vettä, mutta tätä kirjoittaessa siinä on jo kolme raakiletta kypsymässä.

Kukkakaalin taimia on palstalla parisenkymmentä ja nämä kaverit jäivät odottamaan kasvamistaan.

Sitruunabasilika ja timjami ja nykyään myös muutama oksa ilmeisesti oreganoa, jonka luulin jääneen itämättä.

Villirucolaa ja vähän sitä sun tätä - yhdistin tähän laatikkoon itämättömistä idätysastioista jääneen mullan ja kuinka ollakaan, multaan jääneet siemenet itivät kuitenkin.

Herkullinen tuotos! Jos jokainen kukinto olisi tuottanut hedelmää, olisin saanut ainakin 50 kurkkua, mutta sato jäänee kuitenkin laihanlaiseksi.


5 kommenttia:

  1. Ihania kesäkuvia! Nam mitä grilliherkkuja ja kakkukin oli todella herkullisen näköinen. :b Olet ollut ahkera viljelijäkin, itse en saanut (taaskaan) mitään maahan. :( Intoa ei ollut keväällä, kun viime vuonna kaikki epäonnistui syystä tai toisesta. Nyt hieman on into herännyt, mutta liian myöhään. Ehkä ensi vuonna...? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Jadekettu! Olen sulle edelleen sen arvontavoiton velkaa... tuhannesti anteeksi! Nyt parannan tapani ja pistän sulle yllärin postiin!

    Tuo mun viljeleminen on niin tuuripuuhaa, että oksat pois! :D Kylvin tosiaan innosta soikeana siemeniä kaiken kevättä, joista suurin osa jäi itämättä ja kun sitten pistin mullan kierrätykseen, alkoi mun yllätyksekseni mm. rucola työntää virvakukkia ja purjon varsia... heh heh :D Täytyy käydä palstallakin kameran kanssa ja laittaa kuvia blogiin!

    Kakun ohje oli muuten Kotiliedestä!

    VastaaPoista
  3. Hei ihan uskomatonta, millainen muodonmuutos teidän partsille on tapahtunut sitten toukokuun! Tuohan on totta tosiaan viherhuone, jossa kelpaa istuksia, neuloksia ja nauttia elämästä. Mun niin piti laittaa meidän terassiparveke tänä kesänä kuntoon, mutta p*skat mä mitään sain aikaiseksi. Ensi keväänä sitten... Olis muuten taas kiva jossakin vaiheessa tavata tikkuilun merkeissä. :)

    VastaaPoista
  4. Oi kiitos kehuista Sannis! :) Olisipas muuten ihanaa pistää taas kässäkerho pystyyn. :) Pistetään idea muhimaan. Ja hei - mitä jos toteuttaisimme sen kokouksen iltavapaan ja punaviinin kanssa?? :D

    VastaaPoista
  5. Blogissani olisi sinulle tunnustus! :)

    VastaaPoista