perjantai 24. elokuuta 2012

Loppukesän kuvasatoa

Aina kun intoudun blogaamaan kuvia, iskee jokin tekninen pieru. Ensin Picasa ei suostunut tuomaan kuvia kameran muistikortilta, joten olen siirtänyt kuvat ensin suoraan kansioihin ja sitten muokannut ne Picasassa. Nyt mokoma Picasa ei suostunut lukemaan kuvakansiossa olevia kuvia, joten jouduin taas tekemään ylimääräisiä taikatemppuja kuvien saamikseksi blogikuntoon. On tämä teknomarttailu vaikeaa.

Vaikeuksien kautta jonkinlaiseen voittoon nyt kuitenkin:

Vierailimme Päkiksen ja lasten kanssa Korkeasaaressa, josta muutama otos alkuun.

Gepardin ruoka-aikaa odotellessa.

Nälkäinen gepardi.

Hymypoika ja sarvieläin.

Hiekkaveistoksia.

Hiekkaveistoksia.

Hiekkaveistoksia.
Edellisessä postauksessa mainitsemani sytomyssy pääsi myös kuvaan. Hirmu kätevästi peilin kautta rajattu kuva, eikös? ;) Olen lopputulokseen ihan tyytyväinen, pipo on sen verran väljä että se varmaan mahtuu miehenkin päähän. Päätin jättää kukkakoristeen tekemättä ja toimittaa myssyn sellaisenaan. Väri on ainakin pirteä! Lankana Mandarin Petit ja ohjeen sain kirjastosta printattuna, jäljitin sen kuitenkin tänne Seijasiskon blogiin.

Aurinkoinen sytomyssy.
Appivanhemmat tulivat pitkän matkan takaa visiitille viime sunnuntaina ja iltapalaksi pyöräytinkin sienipiirasta, jossa oli viimesyksyisiä suppilovahveroita sekä tämän syksyisiä kantarellejä. Piiraasta tuli melkoisen hyvä noin ensimmäiseksi yritykseksi. Sovelsin siihen aiemmin täällä julkaisemaani feta-pinaattipiirakan ohjetta vaihtaen oikeastaan vain pinaatin sieniksi. Ja hyvin toimi!

Iltapalaa vieraille.

Parvekepuutarhasta koristusta salaattiin.
Sytomyssyn myötä poiki pieni virkkausinnostus, ja toissakeväisen SNY:ni lähettämät, pitkään marinoidut farkunsiniset Samos-langat pääsivät vihdoin koukulle. Ohjeen löysin googlaamalla, mutta en ottanut linkkiä talteen. Alkuperäinen lakki on kuitenkin tämä, ohjekin löytyi jostain mutta sovelsin sitä joka tapauksessa hieman. Koristin lakin keväällä Tallinnasta tuomillani tähtiniiteillä ja lakista tuli ainakin omasta mielestäni melkoisen makea! :)

Hymypoika sisustukseen sopivissa väreissä.
Virkkasin Samosta sormet verillä 3:sen koukulla, koska halusin lakista riittävän jämäkän. Tuskailuni tuotti tulosta ja lakki pysyy kuosissaan hienosti. Näitä voisin tehdä lisääkin, projekti oli sopivan hauska ja haastava. Lipasta tuli aika leveä, se ulottuu melkein korvasta korvaan. Ensi kerralla voisin kokeilla jokusen sentin kapeampaa lippaa.
Stara lätsineen.

Meillä alkaa uudenlainen arki ensi viikolla, kun Hymypoika aloittaa perhepäivähoidon. Olemme jo käyneet tällä viikolla tutustumassa uuteen hoitajaan ja hoitokavereihin ja toistaiseksi kaikki vaikuttaa oikein mainiolta. Tuntuu ihan hyvältä, että saimme perhepäivähoidosta paikan. Laitoin hakemukset aika viime tinkaan ja luulin päiväkodin olevan ainoa vaihtoehto lyhyellä varoitusajalla, mutta yllättäen perhepäivähoidossa onkin tilaa enemmän. Se sopiikin meille mainiosti.

Nyt toivotan kaikille mainiota viikonvaihdetta ja otan kahvikupin ja revontulihuiviprojektin sohvalle kavereiksi.

tiistai 21. elokuuta 2012

Teknomartan päivitys

Latasin puhelimeeni Blogger-ohjelman ja tämä päivitys tulee puhelimen kautta. Toivon mukaan saan näin aikaiseksi pikakuulumisia kuvien kera hiukan useammin eikä tarvitse vedota kiireisiin (lue: laiskuuteen).

Kävin taannoin lähikirjastossamme järjestetyssä virkkaustapahtumassa, jossa ohjelmassa oli sytomyssyjä ja isoäidinneliöitä. Yksi auringonkeltainen sytomyssy syntyi Mandarin Petit -langasta. Siitä poiki lyhyt virkkauskipinä, jonka tuloksena Hymypojalla onkin nyt uusi päähine. :) (kuvaa siitä myöhemmin)

Nyt katson onnistuuko tämän julkaisu... :)

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Rikottu lupaus ja parannus.

Taisin tehdä uutena vuotena lupauksen päivittää blogiani vähintään kaksi kertaa kuukaudessa. Heinäkuu vierähti kuitenkin tyystin ilman päivityksiä. Se harmittaa. Toisaalta neulepäivitykseen ei ole ollut oikein aihetta, Lentävää kun on vaivannut pienoinen Knitter's block. Uusia projekteja ei ole pahemmin aluillaan ja vanhat projektit ovat maanneet kasseissaan ja laatikoissaan. Nyt elokuun pimenevät illat kutsuvat taas neulomaan ja pientä edistystä onkin tapahtunut.

Neuletakkiprojekti pääsi päätökseensä eilen illalla. Tulos on tyydyttävä, takista tuli lopulta hiukan naftin kokoinen. Lisäksi hihojen istutus oli ahdistavaa työtä, olin täysin unohtanut oppikirjojen mukaiset ohjeet ja jouduin purkamaan ja kokoamaan hihoja hiki päässä useampaankin otteeseen. Työ on kaikesta huolimatta valmis ja kunhan hiukan siistin loputulosta (lue: jaksan kaivaa höyryraudan esille) saatte ihastella kuviakin.

Tällä hetkellä päässäni sinkoilevat jos jonkinlaiset huiviajatukset. Vironvillainen Revontuli pääsee puikoille aivan pian, lisäksi ihanista liukuvärjätyistä pitsilangoistani joku pääsee myös puikoille lähipäivinä.

Työkiireet helpottavat tässä kuussa, kun aloitin osittaisen hoitovapaan. Ihmettelen kuinka jaksoinkaan tehdä täyttä päivää näinkin pitkään. Tuntuu kuin olisi helpompi hengittää taas, kun ei tarvitse vääntää kuuden päivän työputkia yövuoroineen ja hotellikuolemineen.

En riemuitse suurilla kesäsaavutuksilla tänä kesänä. Puutarhanhoito on retuperällä, kylvöksistä satoa tuottavat parvekkeella ainoastaan Päkikseltä saadut basilika ja tomaatin taimet, kesäkukkasetkin ostin vasta heinäkuussa. Mutta en toisaalta harmittelekaan. Olemme viettäneet kivan loman, matkustimme perheen voimin Yhdysvaltoihin, jossa saimme nauttia todella kuumista keleistä ja kaikesta ihanasta, mitä Amerikalla on tarjota. :)

Päätimme miehen kanssa, että emme palaa arkeen, palaamme vain töihin. Ruokapöydässä kippistämme Hymypojan kanssa ja toivotamme "hyvää lomaa".

Loppuun hiukan matkatunnelmia. Onko teillä muilla ollut mukava kesä(loma)?

Lentävä lentää.

Lentävä lentää taas.

Ameriikan koti Kissimmeessä.

Hymypojan aamiainen - mustikkajugurttia ja Muumia.

Hymypojan herkkulounas Olive Gardenissa.

Hymypoika Cocoa Beach pierillä.

Atlantin Valtameri ja ilahduttava opaste.

Cocoa Beach on surffarin paratiisi Atlantin aaltoineen.

Manaatin pyrstö ja jätskiä hamuava hymypoika.

Seinämaalaus Orlandossa.

Jokaisen valokuvaushullun ehdoton kohde Orlandossa.

Kissimmeen Old Townissa lauantai-illan cruisingeilla. Hymypoika tanssittaa suloista latinaa nimeltä Maris.

Prinsessa Ruususen linna Disney Worldissa. Kovasti se oli kutistunut sitten viime visiitin, johan siitä olikin parikymmentä vuotta päässyt vierähtämään. :)

Kotipihan pikkulemmikkejä.

Hymypojan muotivinkki - huivit ovat so last season, hattu se olla pitää!

Kevyitä keittolounaita kesäkiireeseen.

Ihanan värisiä. 
Lentävä lentää jälleen. Syvän etelän yllä. Tuolta se Rhett Butler on kotoisin!

Reissun päätteeksi visitoitiin miehen serkun luona New Yorkissa. Hymypoika pääsi Central Parkiin leikkimään.

Beatles-fanin mekka, John Lennonin nimikkopuisto ja Imagine-muistomerkki. 
Puistovisiitillä pukkasi reippaan vesisateen. Puoli tuntia sadetta pideltyämme katoksen alla paikalle juoksi mies joka myi sateenvarjoja viiden taalan kokonaisedulliseen hintaan. Jotenkin tuossa maassa asiat vain järjestyvät, kun hetken malttaa odotella! :)

Mieheni lempiputiikkeja.

Times Square. Lentävä itse kuvassa etualalla. :)